Achtergrond

‘We zijn hier heel transparant´

Laurens Schrijnen; Bouwcampus

© Bouwcampus

De Bouwcampus wil alles en iedereen in de bouwsector samenbrengen. Maar al het brainstormen en ideeën uitwisselen is wel ‘pré-competitief’. Het gaat niet alleen over nieuwe technische oplossingen, maar ook over andere vormen van samenwerken.

De geschiedenis van twee nieuwe zeesluizen Premium

© RWS

Voor een betere bereikbaarheid van het achterland (lees: de havens van Amsterdam en Gent) worden in IJmuiden en Terneuzen twee grote zeesluizen gebouwd. De sluis in IJmuiden wordt de grootste van de wereld, maar het Zeeuwse bouwwerk wordt duurder, tenzij een recente ontwerpfout van OpenIJ in IJmuiden roet in het eten gooit.

De Noord/Zuidlijn: van diepte- naar hoogtepunt Premium

Noord/Zuidlijn

© Ge Dubbelman

De Maastunnel in Rotterdam was de eerste afzinktunnel in Europa en luidde een specialisme in waarmee Nederlandse tunnelbouwers tot op heden de wereldstandaard bepalen. Met de Noord/Zuidlijn, die voor een groot deel door de slappe ondergrond en langs en onder de funderingspalen van de Amsterdamse binnenstad is geboord, zetten de technici opnieuw een wereldprestatie neer.

Schaatsen op de grens

schaatspakken

© Samsung

Op 9 februari gaan de Olympische Winterspelen 2018 van start. Dit sportevenement draait voor Nederland traditiegetrouw vooral om schaatsen. Naast spierkracht wordt ook veel technologie uit de kast getrokken om tot topprestaties te komen.

Specialist in luchtvaartonderdelen Premium

KMWE

© Niels Wenstedt

Het 3d-printen van titanium zijn we volop aan het onderzoeken’, vertelt Grignon van Bakel, business manager bij de Eindhovense KMWE Group. Bij KMWE hebben we de poedervariant als bekwaamheid en naar het met hoge snelheid uit titaniumdraad printen doen we onderzoek, samen met een partner. Het Eindhovense bedrijf is toeleverancier voor onder andere de luchtvaartindustrie wereldwijd, en gespecialiseerd in hoogwaardige materialen en technieken daarvoor.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Naar boven