Nieuws

Galileo groeit

Mischa Brendel |
Astronomie & Ruimtevaart

Op 12 december werden vier nieuwe Galileo-satellieten met succes gelanceerd. De satellieten, Nicole, Zofia, Alexandre en Irina gaan het Europese navigatiesysteem versterken dat een – veel nauwkeuriger – alternatief zal bieden voor het Amerikaanse gps-netwerk.  

Voor de tweede keer liftten Galileo-satellieten mee met een speciaal aangepaste Arian-5ES-raket die in staat is in één keer vier van de 715 kg wegende navigatieapparaten mee te nemen. De komende zes maanden ondergaan de satellieten, die op een hoogte van 23.222 km in een baan om de aarde worden gebracht, een ingebruiknameperiode om te controleren of alle systemen goed opstarten en werken. Eerder werden de satellieten op aarde ook al getest in een vacuümkamer van ESTEC in Noordwijk.

Deel deze pagina
Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Vision & Robotics

Vision & Robotics is hét onafhankelijke vakblad voor machinebouwers, system integrators en eindgebruikers van productielijnen in de maak- en agro-/foodindustrie. 

Graag meer lezen over onderwerpen zoals robotica, sensoren, kunstmatige intellegentie en nog veel meer klik hier

Vision & Robotics heeft ook een nieuwsbrief! klik hier om je in te schrijven.

Naar boven