Partner content

Informatie van onze partners en adverteerders.

Econsultancy sterk de crisis uit

Middenin de zware periode van de economische crisis was Econsultancy een van de weinige ingenieursbureaus die wisten te groeien. Het bood het bedrijf, gespecialiseerd in milieuvraagstukken, juist kansen. De jaarlijkse omzet bleef stijgen en er kwamen regelmatig nieuwe collega's bij. Het bureau is volgens directeur Erwin Zwerver zelfs sterker uit de crisis gekomen dan het erin ging.

Mogelijkheden voor doorontwikkeling bij NLR

© NLR

‘Bijna vijf jaar geleden kwam ik bij NLR tijdens mijn afstudeerstage voor mijn opleiding Aviation Studies aan de HvA. Ik heb toentertijd gewerkt aan een routeplanner voor vliegtuigen op de luchthaven, die allereerst werd ingebouwd in een vluchtsimulator’, vertelt Jonathan Derei. Inmiddels werkt hij al zo’n anderhalf jaar als consultant/engineer op de afdeling Environment & Policy Support van het NLR.

‘Out of the box’ denken op zee

Van jongs af aan houdt Jelle Veenstra van mechanische onderdelen. ‘Als kind bouwde ik al zogenaamde ‘uitvindingen’ van LEGO, draden of wat ik ook maar kon vinden.’ Vele jaren later is hij nog steeds dagelijks bezig met het ontwikkelen van nieuwe dingen, alleen op een wat grotere en complexere schaal dan zijn LEGO. Wij spraken met deze Production Automation Engineer op het hoofdkantoor van Van Oord in Rotterdam.

Rijkswaterstaat van start met grootste onderhoudsopgave ooit

© Tom Borsboom

Rijkswaterstaat bevindt zich aan de vooravond van een enorme onderhoudsopgave. Het komende decennium moet de infrastructuurbeheerder tientallen bruggen, sluizen, viaducten en tunnels uitgebreid renoveren en toekomstbestendig maken. Hieronder bevinden zich ook grote werken zoals de Oosterscheldekering en Van Brienenoordbrug. Rijkswaterstaat zal voor deze gigantische klus 125 fte aan mankracht gaan werven.

Slanke brug zit propvol innovaties

© Dura Vermeer

Normaal is de Boekeloseweg in Hengelo een drukke weg, de verbinding tussen het centrum en de A35. Nu staan er omleidingsborden en stopborden, want bouwbedrijf Dura Vermeer is bezig een nieuwe brug over het Twentekanaal neer te leggen. ‘Deze brug had niemand verwacht.’ Daarmee krijgt Hengelo een nieuwe ‘poort’ als toegang tot het centrum van Hengelo.

Organisatieontwikkeling CLAFIS biedt civiele carrièrekansen

Johan Mulder CLAFIS

© CLAFIS

De civiele sector is flink in beweging. De vraag naar civiele technici zal de komende vijf jaar flink toenemen is de verwachting. Dit biedt kansen voor een bedrijf als CLAFIS Ingenieus dat continu in ontwikkeling is. Met een omzet van € 31,5 miljoen staat het ingenieursbureau inmiddels op de 17e plaats in de door het Technisch Weekblad opgestelde Top 50 Nederlandse ingenieursbureaus. De dynamiek die de organisatie typeert, biedt technici interessante carrièremogelijkheden.

Deel deze pagina
Ontvang de nieuwsbrief

Meld je nu aan!

Abonnement

Wilt u lid worden, een los nummer aanvragen of een adreswijziging doorgeven? Neem dan contact op met MijnTijdschrift (088-2266622). 

Of bekijk ons aanbod van abonnementen.

Naar boven