ICT & Industriële Automatisering

Medische instrumenten virtueel testen

Afgelopen maandag promoveerde Ewout Arkenbout aan de TU Delft op een virtuele test voor nieuwe medische instrumenten. De test koppelt handgebaren aan virtueel gesimuleerde instrumentbewegingen.

Nedap University is werken en leren tegelijk

Liesbeth Wijers, master biomedische technologie aan de UT, werkte als helpdeskmedewerker bij Nedap Healthcare. Ze wilde meer en gooide een balletje op. Het gevolg? Ze nam deel aan de eerste lichting Nedap University en is nu software developer bij het bedrijf.

Open science, als u begrijpt wat ik bedoel

Spraakverwarring ligt op de loer bij het streven naar open science. Want wat noem je open, wat versta je onder science? Karel Luyben, de nieuwe coördinator van het Nationaal Platform Open Science, schept graag een beetje helderheid.

UT-spin-off Recore Systems failliet

UT-spin-off Recore Systems is failliet. In 2005 werd het bedrijf door drie UT’ers opgericht. Zij zetten hun promotieonderzoek voort in het chiptechnologiebedrijf. Nu, ruim twaalf jaar later, valt het doek voor Recore Systems.

Radio in de ruimte

Als het aan de kersverse TU/e-hoogleraar Mark Bentum ligt, brengen we het vroegste heelal en planeten rond andere sterren in kaart met een zwerm van honderden nano-satellieten. Die moeten in een baan om de maan met oprolbare antennes gaan speuren naar radiosignalen die de aarde nooit bereiken. De eerste proefsatelliet wordt dit jaar al gelanceerd binnen een Nederlands-Chinese ruimtemissie.

Satelliet op butaan

Vandaag wordt in China de Deense satelliet GOMX-4B gelanceerd. Bijzonder aan deze nanosatelliet van 10 x 20 x 30 cm is dat hij butaan als brandstof gebruikt.

3D-visionsysteem voor stormschadedetectie

Het heeft in januari behoorlijk gespookt. Tot twee keer toe werden zowel in Nederland als in Duitsland de wegen en het spoornet behoorlijk op de proef gesteld door omgewaaide bomen en rondvliegende trampolines. De verwachting is dat kracht en frequentie van dergelijke stormen  in de toekomst alleen maar toe zullen nemen.

Naar boven