Maritiem & Offshore

Klaar voor de toekomst

Na een onderhoudsbeurt van vier maanden rolt de verbeterde Seafox 5 uit de Rotterdamse dokken van scheepsbouwer Damen. Dankzij een verlengde kraan is het enorme platform Seafox 5 nu ook geschikt voor offshore installatie van de nieuwste generatie windturbines.

Eerste zonnepark op zee

De komende drie jaar ontwikkelen zes Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen het eerste drijvende zonnepark op zee ter wereld.

Oceanco en RH Marine vernieuwen samenwerking

RH Marine gaat de volledige elektrische installatie en de integratie van de automatische systemen verzorgen voor het nieuwe honderd-meter-plus jacht dat wordt gebouwd door superjachtbouwer Oceanco. RH Marine en Oceanco vernieuwen met dit contract hun langjarige samenwerking.

Waddenslib uit Eemshaven krijgt nieuwe bestemming

In opdracht van Groningen Seaports heeft transportbedrijf Van Oosten waddenslib afkomstig uit de Eemshaven naar proefboerderij Op de Es in het Drentse Zeijen gereden. Ook andere agrariërs gebruiken het waddenslib ter verbetering van hun zandgrond.

De geschiedenis van twee nieuwe zeesluizen Premium

Voor een betere bereikbaarheid van het achterland (lees: de havens van Amsterdam en Gent) worden in IJmuiden en Terneuzen twee grote zeesluizen gebouwd. De sluis in IJmuiden wordt de grootste van de wereld, maar het Zeeuwse bouwwerk wordt duurder, tenzij een recente ontwerpfout van OpenIJ in IJmuiden roet in het eten gooit.

Naar boven